Kategorier
Tandvård

Tandläkare i Stockholm för både akuta och planerade situationer

Ibland händer det bara. Man behöver akut åka till en tandläkare. Om det gör ont så tveka inte att höra av dig till en pålitlig mottagning nära dig i Stockholm.

Det är inte roligt att ha ont och därför är det viktigt att söka hjälp. Dock är det många som erkänner sig ha en viss fobi för tandläkare, något som det fritt skojas om i serier och filmer. En del tycker att det är obehagligt på grund av verktygen som tandläkare använder, andra har svårt när någon pillar i munnen på en, eller är rädda för att det ska göra ont.

Därför så är det många som drar sig för att gå till tandläkaren, till och med när det verkligen behövs. Gör inte det. Att gå till tandläkare regelbundet är jätteviktigt. Det gör att du kan bibehålla en god munhygien och få mindre problem i framtiden. Vanliga orsaker till att man får ont i munnen är just dålig munhygien, eller att något gått sönder. Då är det bra att laga det på en gång.

Tandläkare har recept på en bättre vardag

En så liten sak som att en liten bit av en tand går av eller att tandköttet blir lite inflammerat, kan göra stor skillnad i vardagen. För det mesta tar vi det för givet att munnen och tänderna fungerar som de ska. Men när något går snett så blir det nästan olidligt. Att ha god munhygien är dessutom inte bara viktigt för att det ska kännas bra, det är också viktigt för matsmältningen.

Att inte borsta tänderna ordentligt kan faktiskt leda till att man får karies, som i sin tur leder till tandlossning, bölder eller andra otrevligheter i munnen. Det är viktigt att borsta tänderna morgon och kväll, och att göra det på rätt sätt. Man får inte borsta för hårt, till exempel. När du går till tandläkaren så kan han eller hon hjälpa dig så att du gör rätt, och ge fler tips.

Tandläkaren förklarar varför du ska ta bort tandsten

Att ta bort tandsten är något som många verkligen drar sig för, men som är väldigt skönt när det är färdigt, även om det möjligen ömmar lite i början. Det är faktiskt något man behöver göra med jämna mellanrum. Men vad är tandsten? När du äter så lägger sig bakterier på tänderna. Då bildas det plack. När du inte borstar tänderna så blandar sig placken med saliven. På bara ett dygn så kan denna blandning stelna.

Den stelnade blandningen kallas för tandsten. Det är viktigt att ta bort tandsten så fort som möjligt, eftersom det annars kan leda till tandlossning. Du kan känna tandsten nära tandköttet, som en tunn beläggning. Tränger tandstenen in under tandköttet så kan du få väldigt ont, eftersom det är lätt att det blir inflammerat. Det går snabbt och är relativt smärtfritt att ta bort tandsten hos en tandläkare.

Fixa extra snygga tänder hos din tandläkare

Ibland behöver man varken akutvård eller underhåll. Ibland vill man bara fixa till tänderna lite, eftersom man känner att det hade varit snyggare att få det gjort. Något som är väldigt populärt är tandblekning. Det är dock viktigt att göra detta med försiktighet, eftersom man fräter av ett tunt lager på tanden, för att de ska se fina och vita ut igen.

Blek inte tänderna på egen hand utan att först ha läst på ordentligt. Det är alltid tryggast att bleka tänderna hos en utbildad tandläkare i Stockholm, som kan anpassa allt efter just dina tänders hälsa. Det bästa du kan göra för att hålla dina tänder i gott skick och för att hålla dem vita är annars att borsta dem två gånger om dagen.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: solnadental.se